Quantcast
Channel: LVI Low Vision International
Viewing all 241 articles
Browse latest View live

Våra enheter med talstöd – nu ännu bättre!

$
0
0

Nu är våra två produkter med inbyggt talstöd (Text To Speech) uppdaterade – läskameran MagniLink Vision TTS och läsmaskinen MagniLink Voice 2. De redan snabba maskinerna arbetar nu tre gånger snabbare– med samma precision och noggrannhet som tidigare!
 


För att förenkla vardagen för de som använder dessa två enheter har förutom snabbheten, flera andra funktioner förbättrats och lagts till, som exempelvis:

Navigering med datormus. Du kan nu ta bild med muspekaren och sedan markera i bilden vad som ska OCR-behandlas och läsas upp. Du kan sedan navigera med datormusen upp, ner och i sidled i den tagna bilden samt zooma in och ut.

Uppdaterat menysystem. Efter feedback från användare och personal inom synrehabiliteringen har menysystemet uppdaterats så att enheterna nu är ännu mer användarvänliga.

Individuella profiler. Det är nu lättare att byta mellan enkel och avancerad profil. Du kan spara två olika profiler, vilka går att exportera samt importera ifall du vill använda dem på en annan enhet. 

Spara OCR-behandlad text i olika format. Det är nu möjligt att spara det som är OCR-behandlat som en ljud-fil (.wav), som en PDF eller i DocX-format. 

Lägg till och avbryt. Lägg enkelt till ytterligare text till en OCR-behandling genom att hålla ner den orangefärgade "Ta bild"-knappen en stund och enheten indikerar att bilden är tillagd. Du kan enkelt avbryta OCR-behandlingen med ett snabbt tryck på den orangefärgade "Ta bild"-knappen.

Nya röster och språk. Rösterna är uppdaterade till Vocalizer Expressive och det är nu möjligt att OCR-behandla och lyssna även på arabisk text.

För att ytterligare underlätta för användarna är bruksanvisningarna uppdaterade med enkla snabbmanualer, innehållande förklarande bilder och kortare texter, som visar de olika profilerna och hur kontrollboxen används. 

Läs mer om MagniLink Vision TTS

Läs mer om MagniLink Voice 2 


Se filmen om MagniLink Vision TTS och MagniLink Voice 2 (med engelskt tal) 


Välkommen till LVI-dagarna 19-20 september!

$
0
0

Även i år träffas vi för att ta del av intressanta föreläsningar, umgås med branschkollegor och njuta av god mat och atmosfär på PM Hotel i Växjö
 

Välkommen till årets upplaga av LVI-dagarna! LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse som ger en bra start på hösten.

 

Vi håller som bäst på att slutföra årets program och har i dagsläget fem utav sex föreläsare klara:

Lena Jacobson, docent och barnögonläkare på Institutionen för klinisk neurovetenskap på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Institutet. Lena kommer att föreläsa om den retinala gangliecellsmorfologin som identifierar barn med cerebral synskada (CVI) till följd av och skada på de retro-genikulära synbanorna/synkortex samt om OCT som är ett viktigt diagnostiskt verktyg vid utredning av barn med syndysfunktion. OCT-resultatet kan förutsäga synfältsfunktionen.

Johanna Svenningsson, frilansande skribent och inspiratör. Johanna som själv har CVI kommer att berätta hur det är att leva med synnedsättning. Hon kommer bland annat att ta upp frågor som: Vad innebär det att ha CVI? Vilka utmaningar kan en person som har CVI möta i skolan och i arbetslivet? Hur påverkas det sociala livet? 

Maria Thereza Perez, universitetslektor och ögonforskare vid avdelningen för oftalmologi vid Lunds universitet. Maria Thereza kommer att föreläsa om den senaste forskningen kring näthinneinplantat och hur man med hjälp av nanoteknik kan bromsa nervcellsdöden i näthinnan.

Jan Johansson, optiker vid rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken i Stockholm. Jan kommer att föreläsa om synsystemet och dess funktioner samt hur dessa kan påverkas vid traumatiska hjärnskador.

Mattias Ehn, psykolog och doktorand vid dövblindteamet i Stockholms län samt audiologiskt forskningscenter i Region Örebro län. Mattias kommer berätta om två studier som han arbetar med där han studerar vilka livsstrategier personer med Ushers syndrom använder för att hantera dövblindspecifika utmaningar i livet samt hur dessa personer arbetar för att kunna stanna kvar i arbetslivet. 

Mer information och anmälningsformulär finns på lvi.se/lvi-dagarna-2019, på denna sida kommer vi även lägga upp det kompletta programmet när det är helt klart. Passa på att anmäla dig så snart som möjligt! Antalet platser är begränsat. 

Anmäler du dig före 14 juni så får du dessutom rabatt. Flera alternativ för din medverkan finns att välja på. För att din anmälan ska komma fram via formuläret måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren. Välkommen!

ChromeViewer tillfälligt ej nedladdningsbar

$
0
0

På grund av ändrad hantering av Google är vår programvara ChromeViewer tillfälligt inte tillgänglig för nedladdning i Chrome Web Store.
Vi vet inte den exakta tidsramen, men kommer tillbaka med information så snart den är tillgänglig igen.
 

Vill du arbeta som säljare hos oss? Ansök idag.

$
0
0

 

LVI Low Vision International AB är en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel och vi arbetar med att förenkla vardagen för personer med synnedsättning. Vårt huvudkontor ligger i Växjö, där all utveckling och tillverkning sker. Vi ser det som en stor fördel att ha hela kedjan inom huset, från produktutveckling till färdig produkt samt försäljning och service. Genom våra dotterbolag och distributörer, är vi även väl representerade i hela världen. 

 

Vi söker en säljare till södra Sverige

Arbetsbeskrivning

Hos LVI jobbar du i första hand med försäljning mot kunder som AF Rehab, Försäkringskassan, Landsting och Syncentraler i södra och västra Sverige. Din främsta uppgift är att presentera och sälja vårt sortiment, samt genomföra olika typer av kundbesök, presentera nyheter och kartlägga kunders behov och utvecklingsplaner. Merparten av försäljningen sker till befintliga kunder, men även nykundsbearbetning förekommer. 

 

Exempel på övriga arbetsuppgifter:
 

  • prissättning, offertframtagning.
  • leverans, installation och utbildning hos och med slutanvändare. 
  • deltagande i mässor och utställningar.
  • ha en ständig konkurrent- och marknadsbevakning.

 

Körkort B krävs

 

Placeringsort: Växjö (ev kan annan ort inom distriktet diskuteras) 

 

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare arbetat med försäljning och är bra på att bygga relationer. Vi önskar att du har branschvana från synhjälpmedel, övriga hjälpmedel eller optikbranschen. Vi tror att du har god pedagogisk förmåga och kan hålla i produktutbildningar både för professionell personal och för slutanvändare.

För att kunna trivas i tjänsten behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, vara van att arbeta i PC-miljö med MS Office, affärs- och CRM-system, samt gärna ha erfarenhet från branschspecifika mjukvaror såsom Zoomtext, Supernova och Jaws. Du är en serviceinriktad, ansvarstagande och trovärdig person som trivs med breda arbetsuppgifter. Du har ett stort eget driv och älskar att sälja, trivs med att planera din egen tid och uppnå uppsatta mål. Men viktigast för oss är dina personliga egenskaper och att du brinner för försäljning.

 

Ansökan

Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till petter.helge@lvi.se. Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar varför du söker tjänsten. Sista ansökningsdatum är 15/3, men vi ser fram emot din ansökan snarast möjligt. Intervjuer och urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För mer information är du välkommen att kontakta Marknads & Försäljningschef Petter Helge på telefon 0470-72 77 10. 
 

Inom kort - lansering av helt ny produkt!

$
0
0

Portabelt läskamerasystem baserat på läsplatta!

 

I vår kommer vi lansera en ny spännande produkt som sätter en helt ny kvalitetsstandard gällande läskamerasystem baserat på läsplatta.


Det är en komplett lösning med mycket hög prestanda samtidigt som den är extremt flexibel, hopfällbar samt bärbar. Den ger tillgång till allt du kan tänka dig – läsning, avståndsvisning, OCR-bearbetning med text till tal-funktion och alla vanliga applikationer för dator.

 

Ha tålamod – mer information kommer inom kort!

 


 

Cirrus – käppen som fungerar lika bra oavsett årstid

$
0
0

På vissa håll i landet har våren kommit medan det på andra ställen fortfarande är vinter.

Vi kan med glädje konstatera att teknikkäppen Cirrus återigen visat sig vara en utmärkt vinterkäpp och vill därför passa på att informera lite om dess fantastiska egenskaper.

 

Cirrus har en specialutvecklad doppsko med en mycket lätt och stark hårdmetallbeläggning. Detta ger en enormt slitstark doppsko med mycket låg vikt. Doppskon är något större (30 mm) än original på andra käppar, vilket på sommartid minskar risken för att fastna i ojämnheter och nu på vintern underlättar gång i snö. Tack vare sin unika konstruktion väger Cirrus doppsko betydligt mindre än en keramisk doppsko i samma storlek. Tillsammans med en låg glidfriktion innebär det att det behövs mycket lite kraft för att pendla käppen.

Låg vikt och hållbart material gör Cirrus extra omtyckt!
 

Cirruskäppen i vinterväglag

  • Vid nyfallen snö skär Cirruskäppens doppsko, på grund av sin speciella utformning, igenom tunnare snötäcken så att den får kontakt med marken, vilket underlättar orienteringen.
  • På plogade vägar eller trottoarer är det lätt att följa t.ex. en snövall.
  • Vid tjockare snötäcke, innan plogning skett, följer doppskon lätt upptrampade ”stigar” i snön och spår där bilar kört. Att detta är möjligt beror på den lite större doppskon och framförallt på att doppskon och käppens nedre ände är så lätt. Detta gör att doppskon vid pendling fram och tillbaka glider lätt över partier där människor trampat eller bilar kört men när doppskon kommer in i lös snö stannar den fort vilket man med viss träning känner i handen. Om doppskon glider över isiga fläckar känns detta också tydligt. En doppsko av typ ”snöboll” behövs inte för Cirruskäppen och en sådan gör bara käppen onödigt tung att pendla och försämrar käppens signaler till brukaren.
     

Några ord från Göran Eriksson – flitig Cirrusanvändare:

Hur använder du käppen?
– Daglig användning utomhus vid okända miljöer.

Hur upplever du Cirrus jämfört med andra käppar?
– Vikten och hållbarheten är bättre, framför allt gällande dopskon. Jag är inne på mitt 6:e år som käppanvändare och med tidigare käppmodeller bytte jag dopsko ungefär var tredje vecka. Nu har jag haft Cirrus i snart 16 månader och inte behövt byta doppsko en enda gång och tror att den håller minst lika länge till. Anser mig dessutom inte vara en snäll användare, utan både knackar och sveper intensivt med käppen och går cirka 6-10 km dagligen.

Vilken nytta har varit störst för dig?
– Hållbarheten och vikten. Dessutom ljudet i doppskon eftersom jag använder mig av ekolokalisering. Det är exempelvis lättare att upptäcka parkerade bilar på grund av det skarpare ljudet. För min del så upplever jag Cirrus som perfekt!

Göran Eriksson, Gävle
 

Klicka här för mer information om Cirrus

ChromeViewer återigen nedladdningsbar!

$
0
0

Nu går det återigen att ladda ner ChromeViewer från Chrome Web Store. Att det inte fungerat en tid beror på ändrad hantering av Google, men problemet ska nu vara löst.
 

Ett nytt unikt läskamerasystem är här - MagniLink TAB!

$
0
0

– ger maximala möjligheter!


MagniLink TAB är ett helt nytt portabelt läskamerasystem baserat på läsplatta. Det är en komplett lösning med mycket hög prestanda, samtidigt som den är enkel att använda, flexibel och portabel – perfekt för dig som är i farten!
 


Komplett på alla sätt 

Använd den inbyggda kameran för exempelvis läsning eller den högkvalitativa externa kameran som fungerar för att se både på avstånd och på nära håll.

Enheten har en pekskärm med funktionsknappar som är anpassade för personer med synnedsättning, men den kan också styras med fingrarna på skärmen. Om du väljer att ansluta ett Bluetoothtangentbord kan du även styra funktionerna med hjälp av snabbkomandon.

Den innovativa mjukvaran innehåller också OCR och Text-till-tal-funktion. Flera olika visningslägen är tillgängliga, vilket ger ökad läshastighet, läsuthållighet och en mer avslappnad läsning.


 

Kommunicera mera 

Med MagniLink TAB ansluter du enkelt till dina nätverk via WiFi och andra praktiska tillbehör
via Bluetooth. Internet och andra datorapplikationer nås lätt med ett enda knapptryck – med MagniLink TAB kan du enkelt kommunicera med resten av världen!



Mobilitet i fokus

MagniLink TAB är lätt, hopfällbar och väldigt enkel och snabb att starta upp – du kan börja
arbeta nästan direkt – vilket gör enheten idealisk för användning i skolmiljö eller varje
gång du behöver vara mobil.

MagniLink TAB – det tillgängliga systemet som ger maximala möjligheter!
 

 

Se filmen om MagniLink TAB!
 

 

 


Välkommen Martin!

$
0
0

Sedan den 27 maj har vi en ny medarbetare på LVI! Martin Zamora Nilsson är säljansvarig för södra Sverige och kommer att ha löpande kontakt med syncentraler, arbetsförmedling och andra kunder. Med närmare 20 år i branschen, med allt ifrån produktion till försäljning, blir Martin en stor tillgång för LVI och våra kunder. Vi hälsar Martin varmt välkommen till LVI!


Fyra snabba frågor till Martin:

Vem är du?
Jag är snart 35 år och bor i Växjö, där jag även är född och uppväxt.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Glad, nyfiken och livsnjutare.

Intressen?
Älskar att resa och då gärna till varmare breddgrader.

Träning – styrketräning/löpning.

Ser väldigt mycket dokumentärer, allt ifrån antiken till djur/natur. 

Dold talang?
Tycker om att laga mat och än så länge verkar det uppskattas av gästerna!

Information om Chromebooks

$
0
0

På några enstaka Chromebook-modeller har det funnits en bug i tidigare versioner av Google Chrome OS vilket innebär att externa kameror (som t ex vår MagniLink S) inte identifieras på rätt sätt och därför inte fungerar. Enligt information från Google har denna bug lösts från och med version 75 av Chrome OS.
 

Se digitala presentationer med My Board Buddy!

$
0
0

My Board Buddy är ett smidigt komplement till befintliga skolsystem som underlättar när en elev ska se digitala presentationer på exempelvis en smartboard i ett klassrum. Enheten fungerar även fristående tillsammans med en skärm, det vill säga utan skolsystem.
 



I vissa situationer kan det vara så att en vanlig avståndskamera inte är den optimala lösningen för att titta på en presentation från en projektor/smartboard, exempelvis om eleven råkar hamna långt bak i klassrummet eller utmed sidorna. Det problemet slipper eleven med My Board Buddy.

My Board Buddy är kopplad till den dator som presentationen visas från och på så vis är det originalpresentationen som syns på elevens egna skärm. 

Kontrollpanelen har en enkel joystick som används vid förflyttning i den förstorade bilden och stora färgade knappar för att öka och minska förstoringen samt redigera färg och kontrast i bilden. My Board Buddy är helt enkelt mycket lättanvänd, och passar lika bra utanför klassrummet som exempelvis vid möten eller föreläsningar där det hålls digitala presentationer.

Låter det intressant? Kontakta oss på info@lvi.se eller ring oss på 0470-72 77 00 så kommer vi förbi och berättar mer och visar hur My Board Buddy fungerar.

Klicka här för mer information om My Board Buddy

Snow 12 – Ny handhållen läskamera!

$
0
0

Snow 12 är den största läskameran i vårt Zoomax-sortiment som med en skärm på 12” känns som en surfplatta till storleken. Den är mycket tunn och bekväm att hålla i och väger, trots den stora skärmen, under ett kilo. 

Snow 12 är en mycket enkel och kraftfull läskamera som med en överlägsen Full HD-skärm ger riktigt skarpa bilder med tydliga detaljer och klara färger. 

Med den inbyggda text-till-tal-funktionen får du möjlighet att lyssna på din text vilket ökar både läshastigheten och uthålligheten samt ger en mer avslappnad läsning. Du kan ställa in talsyntesen på flera olika språk.



Läs mer om Snow 12 här
 

Läs mer om övriga läskameror från Zoomax här

Ny VD på LVI

$
0
0

Sedan den 10 oktober är Henrik Blomdahl ny VD på LVI Low Vision International. Han har 17 års erfarenhet i företaget och har sedan 2008 varit utvecklingschef och vVD. Henrik ersätter tidigare VD:n Erik Bondemark som på egen begäran har slutat sin anställning hos LVI.
Vi tackar Erik för åren i företaget och önskar honom lycka till i fortsättningen.


Verksamheten i koncernen fortsätter som tidigare eller som Henrik Blomdahl, VD, säger:


– Jag tar mig an uppgiften med tillförsikt och LVI fortsätter som tidigare att utveckla, producera och sälja synhjälpmedel i världsklass. På så sätt är LVI med och skapar ett rikare liv för personer med synnedsättning, världen över. Det ska vi vara stolta över.

 

Bild på Henrik Blomdahl, ny vd på LVI

 

För mer information kontakta:

Henrik Blomdahl, VD LVI Low Vision International, 0470-72 77 27, henrik.blomdahl@lvi.se.

Träffa oss i vår!

$
0
0

God fortsättning på det nya året! Vi är laddade för vad som komma skall och under vintern och våren finns vi representerade på flera mässor och konferenser. Här får du möjlighet att testa våra produkter och träffa våra säljare som svarar på frågor och funderingar kring vårt utbud. 
 

SeBra mässa i Göteborg – 28 januari 
LVI finns med som utställare på denna mässa där enklare vardagshjälpmedel, optik och information från samhället, habilitering och rehabilitering presenteras för allmänheten.
För mer information läs här.
 

Skapa-loss-helg i Umeå – 14-16 februari
Genom projektet Skapa loss arrangerar SRF kultur- och hantverksaktiviteter för personer med synnedsättning i flera delar av Sverige. LVI finns med som utställare.
För mer information läs här.
 

 

Synmässa Svensk syn – 18-19 mars i Göteborg, 25-26 mars i Malmö och 30-31 mars i Stockholm

I mars arrangerar Svensk Syn utställning av synjälpmedel i Göteborg, Malmö och Stockholm. Missa inte tillfället att se de senaste synhjälpmedlen från alla större leverantörer under ett och samma tak! 

Se Svensk Syns inbjudan för utförlig information. 


Mässan riktar sig vid olika datum till allmänheten respektive professionen enligt följande:

18 mars – Göteborg, för allmänheten. Ingen anmälan behövs.
19 mars – Göteborg, för professionen. Anmälan görs på Svensk Syns hemsida.

25 mars – Malmö, för allmänheten. Ingen anmälan behövs.
26 mars – Malmö, för professionen. Anmälan görs på Svensk Syns hemsida.

30 mars – Stockholm, för allmänheten. Ingen anmälan behövs.
31 mars – Stockholm, för professionen. Anmälan görs på Svensk Syns hemsida


Syn- och hörselkonferens i Stockholm – 16-17 april
LVI finns på plats som utställare under konferensen som ordnas av Syn- och hörselinstruktörs-föreningen.
För mer information läs här. 
 

Hjälpmedelsmässa i Gävle – 5-6 maj
LVI deltar i Kommunikation och kognitionsmässan dit brukare, anhöriga, personal och andra som är intresserade är välkomna för att ta del av utbudet av hjälpmedel inom området. 
För mer information läs här.
 

SRF Medlemsforum i Stockholm – 9 maj
LVI deltar som utställare på SRF:s medlemsforum. 
 

SightCity i Frankfurt – 27-29 maj
LVI finns med på världens största mässa kring hjälpmedel för blinda och personer med synnedsättning. 
För mer information om SightCity läs här.


Hoppas vi ses på något av mässtillfällena ovan. Det går naturligtvis även bra att höra av sig när som helst om du funderar på något som rör våra produkter och tjänster. Vi hjälper dig gärna!

 

I kalendern som du hittar längst ner på vår startsida fyller vi på allt eftersom med nya mässor och utställningar där vi finns representerade - så håll utkik, kanske vi dyker upp på en plats nära dig!

 

Två bilder från LVI på mässa.

 

Nu släpps SuperNova 19!

$
0
0

Nu lanseras en ny version av SuperNova och här nämner vi några av nyheterna i version 19:


Visa text i fetstil*
Om du är förstoringsanvändare och vill göra så att text i Windows och dina appar ska visas med fetare text än vanligt så finns nu möjlighet att slå på samt av denna funktion. Det går också att ställa in applikationsspecifikt, exempelvis om man vill ha extra fet text i Excel men inte i några andra program. Kortkommando: höger shift + num 8.


Applicera skärpa och kontrast*
Ett nytt reglage har tillkommit, där du kan påverka skärminnehållets skärpa och kontrast så att text och bilder blir klarare. Även denna funktion går att ställa in applikationsspecifikt.
 

 

 

Bild där den högra halvan visar hur det kan se ut när både fetstil och (viss) skärpa har aktiverats.

 


Styr hastigheten i löpande läsning
När du läser med funktionen "Löpande läsning" så går det nu att justera talhastighet under uppläsning. Det går också att hoppa mellan rader, meningar och stycken utan att behöva pausera uppläsningen.

 

Följer skärmläsaren i Windows
SuperNovas förstoring följer den inbyggda skärmläsarens position i Windows. 

 

Skapa flersidiga dokument i kameravisning
Med en ansluten kamera eller skanner kan du lägga till flera sidor och på så vis skapa flersidiga dokument. När alla bilder är fotograferade/ skannade, väljer du om du vill förstora eller läsa upp innehållet. Givetvis går det att spara och öppna upp vid ett senare tillfälle.


Använd optisk zoom
SuperNova 19 stöder vissa tredjeparts kameror/läs-tv så att man kan använda dess optiska zoom och färginställningar.

 

Kompakt kontrollpanel
Med kommandona Windows-tangent och pil upp/ner växlar du mellan den klassiska kontrollpanelen och den nya kompakta kontrollpanelen som gör att det blir mer plats för annat på skärmen.
 

 


Bild som visar kontrollpanelen i ”kompakt läge”.

 


VMWare Horizon stöds av SuperNova Enterprise v19.

Rättelser och buggfixar

Exempelvis för användare av Chrome och Firefox.

 

* De nya funktionerna Fetstil och Skärpa fungerar endast i Windows 10.
 

 

Läs mer om och ladda ner demoversion av programvaran SuperNova Förstoring

 

Läs mer om och ladda ner demoversion av programvaran SuperNova Förstoring & Talstöd


Läs mer om och ladda ner demoversion av programvaran SuperNova Förstoring & Skärmläsning


Nu är anmälan öppen till LVI-dagarna 2020!

$
0
0

LVI-dagarna 2020, 1-2 oktober

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse att se fram emot.

Vi håller som bäst på att slutföra årets program och har i dagsläget fyra utav sex föreläsare klara.

Läs mer om föredragshållarna och gör din anmälan här!

 

 

 

Vi ses i Umeå 14-16 februari!

$
0
0

LVI finns på plats som utställare under Skapa-Loss-helgen i Umeå som anordnas av Synskadades Riksförbund.

 

Genom projektet Skapa Loss arrangerar SRF kultur- och hantverksaktiviteter för personer med synnedsättning i flera delar av Sverige.

 

Plats: Scandic Plaza, Storgatan 40, Umeå

Datum och tid: fredag 14 februari till söndag 16 februari

 

För mer information läs här

Träffa oss på Synmässan!

$
0
0

Våren 2020 arrangerar Svensk Syn utställning av synhjälpmedel på tre orter i Sverige. För professionen kommer det dessutom att hållas föredrag av medlemsföretagen kring intressanta områden. Anmälan för proffesionen görs på Svensk syns webbsida. Vi ses!

 

PROGRAM SYNMÄSSAN 2020:

 

GÖTEBORG • Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 10
 

Onsdag 18 mars kl 14-18 
För allmänheten (ingen anmälan behövs). Vi bjuder på fika.
 

Torsdag 19 mars kl 9-15.30 
För professionen (anmälan på Svensk syns webbsida). Vi bjuder på fika.
09.30−10.00      Dolphin: Nyheter i SuperNova och GuideConnect
10.15−10.45      Insyn: Att använda JAWS i Google Docs och Google Sheets
11.00−11.30      Iris Hjälpmedel: Nyheter − GoBox: läser TVns textremsa, i-Speak: enkel Daisy
11.30−12.30      LUNCH/UTSTÄLLNING
12.30−13.00      LVI: Rätt lösning för varje situation i skolmiljön
13.15−13.45      ICAP: Att som synsvag enkelt kunna läsa streckkoder
14.00−14.30      Polarprint: Nyhet − Läsmaskin, dator och Läs-TV – allt i samma lösning

 

MALMÖ • Folkets hus, Olof Palmes plats 1

 

Onsdag 25 mars kl 14-18 
För allmänheten (ingen anmälan behövs). Vi bjuder på fika.

 

Torsdag 26 mars kl 9-16 
För professionen (anmälan på Svensk syns webbsida). Vi bjuder på fika.
09.30−10.00      Polarprint: Nyhet – Ett elektroniskt förstoringsglas där även skrivuppgifter blir enkelt
10.15−10.45      ICAP: Att som synsvag enkelt kunna läsa streckkoder
11.00−11.30      LVI: Rätt lösning för varje situation i skolmiljön
11.30−12.30      LUNCH/UTSTÄLLNING
12.30−13.00      Iris Hjälpmedel: Nyheter − GoBox: läser TVns textremsa, i-Speak: enkel Daisy
13.15−13.45      Insyn: Se oanade möjligheter utan begräsningar 
14.00−14.30      Dolphin: Nyheter i SuperNova och GuideConnect

 

STOCKHOLM • SRF-salen, Sandsborgsvägen 52

 

Måndag 30 mars kl 14-18 
För allmänheten (ingen anmälan behövs). Vi bjuder på fika.

 

Tisdag 31 mars kl 9-16 
För professionen (anmälan på Svensk syns webbsida). Vi bjuder på fika.
Föredrag hålls parallellt i två olika salar.
09.30−10.00      LVI: Rätt lösning för varje situation i skolmiljön / Iris Hjälpmedel: Nyheter − GoBox: läser TVns textremsa, i-Speak: enkel Daisy
10.15−10.45      Polarprint: Nyhet − Läsmaskin, dator och Läs-TV – allt i samma lösning / Dolphin: Nyheter i SuperNova och GuideConnect
11.00−11.30      ICAP: Att som synsvag enkelt kunna läsa streckkoder / Insyn: Att använda JAWS i Google Docs och Google Sheets
11.30−12.30      LUNCH/UTSTÄLLNING
12.30−13.00      Polarprint: Nyhet − Läsmaskin, dator och Läs-TV – allt i samma lösning / Dolphin: Nyheter i SuperNova och GuideConnect
13.15−13.45      ICAP: Att som synsvag enkelt kunna läsa streckkoder / Insyn: Att använda JAWS i Google Docs och Google Sheets
14.00−14.30      LVI: Rätt lösning för varje situation i skolmiljön / Iris Hjälpmedel: Nyheter − GoBox: läser TVns textremsa, i-Speak: enkel Daisy

Nya mjukvaran MagniLink MacViewer är här!

$
0
0

För att underlätta vardagen för dig som använder en Mac dator (Mac OS 10,14 Mojave eller senare) tillsammans med en MagniLink läskamera lanserar vi nu en helt ny programvara, MagniLink MacViewer! Mjukvaran styr läskamerans egenskaper som exempelvis förstoringsgrad, färger och ljusnivå samt ger användaren möjlighet till individuella anpassningar för bästa upplevelse.

 

 

Mjukvaran har en massa användbar funktionalitet och funktionerna kan styras på olika sätt, antingen via menyer, kortkommandon eller knappar på läskamerans kontrollpanel. Det grafiska användargränssnittet är helt nytt och alla funktioner nås direkt via menyerna inne i programmet. Användaren själv väljer vilka bilddelningslägen man vill ha aktiva och växlar sedan lätt mellan dessa.

 

Med tillvalet TTS är det möjligt att OCR-behandla en text och få den uppläst. Den OCR-behandlade texten kan visas i flera olika bildvisningslägen synkroniserat med tal. Det går att OCR-behandla text från en bild som tas med den anslutna MagniLink kameran, men helt nytt är att det också går att dra in andra dokument i programmet för att få dem OCR-behandlade.

 

 

Nya funktioner implementerade:

 

  • Nytt grafiskt användargränssnitt.
  • All funktionalitet finns i det grafiska användargränssnittet.
  • Det går att ändra storlek på menyn.
  • Nya bildvisningslägen i video- och i OCR-läge.
  • Lägg till sidor i OCR (Alt + F4) och bläddra mellan sidor (Alt + 3 och Alt + 4).
  • Använd musen för att starta/sluta läsa och bestämma vad du ska läsa.
  • Exportera/importera PDF, andra format som png.
  • Öppna bild och dokument från till exempel iPhone.
  • Växla bakåt i artificiella färger och F8-lägen med Shift.
  • Inaktivera vissa bilddelningslägen, F8-lägen, under inställningsfliken och fliken applikation.
  • Spara till RTF och ZIP.  Det är dock möjligt att öppna och OCR-behandla bildfiler samt PDF-filer.
  • Individanpassade inställningar (EUC-funktioner)

 

 

Mer information om MagniLink MacViewer 

 

 

Oförändrad leveransförmåga

$
0
0

Som svensk tillverkare har LVI stora volymer av komponenter och material på lager för tillverkning av våra produkter. I dagsläget ser vi ingen påverkan av coronaviruset för leveransförmågan av våra produkter och som situationen ser ut nu har vi efter simulering bedömt att vi klarar att leverera samtliga produktmodeller de kommande två månaderna även om vi skulle drabbas av störningar i framtida materielleveranser.

För den långsiktiga leveransförmågan har vi varit i kontakt med våra underleverantörer för att undersöka och säkerställa även deras leveransförmåga framöver. Hur en långvarig eller förvärrad situation kring coronaviruset skulle påverka vår produktion kan vi inte veta säkert, men det finns i dagsläget ingen indikation på störningar i vår produktion även om vi blickar lite längre fram. Självklart följer vi utvecklingen noggrant och vidtar alla relevanta åtgärder för att säkerställa vår materialtillförsel både kort- och långsiktigt.

Vad det gäller produkter som vi endast återförsäljer, och alltså inte tillverkar själva, har vi på vissa produkter sett en längre leveranstid främst orsakat av logistikproblem relaterade till coronaviruset. Detta rör i dagsläget endast ett par enskilda produkter och inte några av de modeller som vi har på avtal med regioner och landsting.

Skulle situationen förändras kommer vi skyndsamt att uppdatera denna information här på vår webbplats och via vårt nyhetsbrev.

Viewing all 241 articles
Browse latest View live